Értékek: Az elfeledett kincsek újjászületése Esztergomban

 

“Emberi érték a tehetség, ami majdnem mindenkiben megtalálható, csak sokáig kell faragni a követ, hogy végül megcsillanjon a drágakő.”Czeizel Endre

Augusztusban egy varázslatos utazásra indultam Esztergomba, hogy felfedezzem a várat és különleges látnivalóit. Egyik legnagyobb meglepetésem a rózsaablakos kápolna volt, amelynek története és látványa elbűvölt.

Ahogy beléptem a kápolna falai közé, azonnal átjárt a múlt varázsa. Elképzeltem, milyen lehetett azoknak az embereknek az élete, akik itt építették vagy használták ezt a csodás épületet. Milyen érzésekkel töltötte el őket a kápolna csendje és békéje? Milyen emlékeket őrizhetett az idők folyamán?

A kápolna története még lenyűgözőbbé vált, amikor megtudtam, hogy a föld alatt találták meg a romjait, és újjáépítették. Az újjászületése igazi varázslat volt, és elképesztő változáson ment keresztül. Most pedig látogatható, sőt, esküvők meghitt helyszínéül is szolgálhat.

Ez a történet mélyen elgondolkodtatott. Mennyi érték lehet körülöttünk vagy bennünk, amelyet észre sem veszünk? Mennyi kincs vész el az idők során, és mennyi értéket veszítünk el, ha nem vagyunk figyelmesek? Az elpusztult és elfeledett értékek újjászületése pedig igazi csoda, ami rámutat arra, hogy a döntéseinken és elhatározásainkon múlik, hogy megtartjuk vagy elveszítjük az értékeket.

Éppen ezért fontos, hogy ne feledkezzünk meg az értékekről, és vigyázzunk rájuk. Akár kívül, akár belül, érdemes újra varázsolni és újjáéleszteni azokat, hogy továbbra is megtartsuk az értékeket az életünkben és környezetünkben. Legyen szemünk és szívünk nyitva az értékek felfedezésére és megőrzésére, hogy sosem veszítsük el a múltbéli kincseinket.

dsc_0054.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valtozok-home.blog.hu/api/trackback/id/tr7015702262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Ikigai & love

Életreszóló teremtő párkapcsolatot tudjunk kialakítani. Ikigai & love, találd meg életed értelmét, és életed párját mérgező kapcsolat után: https://ikigaiandlove.hu/ 

Friss topikok

süti beállítások módosítása