Megosztom veled néhány gondolatot arról, hogyan hatott rám ez a pár soros idézet:

Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemed! S ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!”

Frank Outlaw

Elindulásom azon a pár soros idézeten alapult, amelyet évekkel ezelőtt olvastam, és amelynek gondolatai mélyen megérintettek. Frank Outlaw idézete arra ösztönzött, hogy elkezdjem felfedezni az életben zajló változások fontosságát és azok hatását az életünk minden területén. Hiszem, hogy a változások nélkül a fejlődés lehetősége elmarad, és az életünk egyfajta stagnálásba kerülhet.

Ebből a meggyőződésből és vágyból indultam ki, amikor létrehoztam a Ikigai & love csoportot. Ez a csoport egy olyan közösség, ahol az emberek együtt járhatják az önismeret és a személyes fejlődés útját. Az életünk tele van kihívásokkal és lehetőségekkel, és a változások azok az eszközök, amelyek segíthetnek nekünk abban, hogy megértsük önmagunkat és kibontakoztassuk a bennünk rejlő potenciált.

A Ikigai & love csoportban olyan emberekkel találkozhatsz, akik hasonló utat járnak, és akikkel megoszthatod a gondolataidat és érzéseidet. Itt mindenki támogatja egymást a változásokban és fejlődésben, és együtt dolgozunk azon, hogy megértsük és elfogadjuk önmagunkat. Ez egy olyan közösség, ahol mindenki biztonságban érezheti magát abban, hogy megoszthatja az életének kihívásait és örömeit másokkal, akik hajlandóak rá figyelni és támogatni.

Frank Outlaw idézetének minden sora egy-egy iránymutató a számunkra, hogy milyen fontos a tudatosság és az önreflexió az életünkben. Az életünk egy folyamatos utazás, és a Ikigai & love csoport egy olyan útitárs lehet számodra, amely segít abban, hogy felfedezd a belső világodat és megtaláld az utat az életedben.

Ha úgy érzed, hogy szükséged van támogatásra az életedben, vagy ha csak szeretnéd megosztani gondolataidat és tapasztalataidat másokkal, akkor csatlakozz hozzánk a Ikigai & love csoportban. Itt mindenkit szeretettel fogadunk, és mindannyian együtt dolgozunk azon, hogy minőségibb életet éljünk és boldogabbak legyünk.

Ne hagyd, hogy az élet kihívásai egyedül hagyanak. Csatlakozz hozzánk, és légy részese egy támogató és inspiráló közösségnek, ahol mindannyian egymást segítjük az életünkben.

Csatlakozz hozzánk, és légy része valami nagyobbnak és inspirálóbbnak az életedben!

Az ikigai és a szeretet csoport olyan témákat foglal magában, amelyek segítenek megtalálni az élet értelmét és egy egészséges párkapcsolatot, különösen egy mérgező párkapcsolat után. Íme néhány  téma:

  1. Önismeret és önszeretet: Hogyan fejleszthetjük az önismeretünket és megerősíthetjük az önszeretetünket, hogy jobban megértsük saját igényeinket és határainkat.

  2. Az ikigai keresése: Hogyan találhatjuk meg az ikigait, azaz azt az egyensúlyt, amely az életünk értelmét, célt és örömforrást jelenti.

  3. Önmegvalósítás és célok: Hogyan állíthatunk fel és érhetünk el személyes és szakmai célokat, amelyek segítenek bennünket az életünk értelmének megtalálásában.

  4. Párkapcsolati dinamikák és kommunikáció: Hogyan alakíthatunk ki egészséges kommunikációt és dinamikát egy párkapcsolatban, valamint hogyan ismerhetjük fel és kezelhetjük a mérgező viselkedési mintákat.

  5. Újrakezdés és gyógyulás: Hogyan építhetünk új életet és találhatunk új érdeklődési területeket vagy tevékenységeket a gyógyulás és a felépülés során.

  6. Kapcsolatok és társadalmi támogatás: Hogyan építhetünk ki és találhatunk támasztékot, barátságokat és támogató kapcsolatokat az ikigai és a szeretet keresése során.

  7. Önállóság és függetlenség: Hogyan fejleszthetjük az önállóságot és a függetlenséget, hogy ne csak párkapcsolatban találjuk meg az élet értelmét és boldogságát, hanem önmagunkban is.

Ezek a témák  alapvető kiindulópontok egy olyan csoportnak, amelyben az emberek megoszthatják tapasztalataikat, tanácsokat kapnak, és támogatást az életük értelmének és egy egészséges párkapcsolatnak a megtalálásában.

Az "ikigai" egy japán kifejezés, ami azt jelenti, "az élet értelme" vagy "az élet értelme". Ez a fogalom arra összpontosít, hogy megtaláljuk azt a tevékenységet vagy célt, amely igazi értelmet ad az életünknek és örömet hoz számunkra. Az ikigai keresése során fontos szempont az is, hogy megtaláljuk azt a területet, amiben valóban tehetségesek vagyunk, és amit szenvedéllyel csinálunk. Emellett fontos az is, hogy ezt a tevékenységet olyan módon végezzük, hogy hozzájáruljunk másokhoz vagy a világhoz.

Az ikigai és a szerelem közötti kapcsolatban az a gondolat rejlik, hogy az igazi életcélunk és szenvedélyünk megtalálása sokszor együtt jár azzal, hogy megtaláljuk azt a személyt, akivel boldogan és teljesen tudunk élni. A szeretet és az élet értelme képesek egymást erősíteni és kiegészíteni. A kapcsolatok segíthetnek minket abban, hogy jobban megértsük önmagunkat, fejlődjünk, és támogassanak bennünket az életcélunk megvalósításában.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az ikigai és a szerelem nem mindig ugyanarra az emberre vagy dologra vonatkoznak. Az ikigai lehet egy szakmai küldetés vagy hobbi, míg a szerelem egy kapcsolatban megnyilvánuló érzelmi kötődés. Az igazi boldogság gyakran abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt az ikigai és a szeretet között az életünkben.

2023_04_08_1700-2200_facebook_shops-boritokep_facebook-borito_masolata.jpg